II. Rákóczy Ferenc Közösségi Központ

II. Rákóczy Ferenc Közösségi vendégházunkba 2 percre az Alsó Város központjától, 10 percre a történelmi várközponttól megismerheti a római, középkori és fejedelemségkori Gyulafehérvár többezeréves arcát, de a román történelem XX. századeleji eseményeit is. Közösségi Házunk, amely a helyi református Egyház adminisztrálásában áll, kitűnő történelmi vagy természeti kirándulási kiindulópont.

A kirándulásról fáradtan visszatérőknek pedig lelki-testi felüdűlést kínál. Egy tartalmas és nagyszerű Vauban vártura után, ahol szemügyre vette az ezeréves székesegyházat-erdélyi Pantheónunkat, az egykori Bethlen Kollégiumot, a Remetei, Intregáldi szorosok szurdokainak túrájáról érkezik vissza fáradtan, netalántán Déva, Enyed és Hunyad büszke várormainak látogatásáról, vagy Hegyalja gyönyörű műemlék-romtemplomainak tanulságos történetéről jön vissza, Központunk vendégszeretetete mellett finom ebéddel és egyszerű, de tiszta szállással várja Önt.

A gyulafehérvári új, II. Rákóczi Ferencről elnevezett közösségi Központunkban 24 ferőhely van, 9 két ágyas, egy négy ágyas és egy duplaágyas szobában,  5 különálló zuhanyzóval és illemhellyel. Külön férfi és női illemhely, illetve fürdő van.Az új épülettel szemben levő szobákban pótágyazással 2 ,5 x 6 (15 nm), szobánként  5 fekvőhellyel, egy zuhanyzó és illemhellyel rendelkezünk, de használhatóak az új epületben lévő fürdőhelyiségek is.  Ez a szálláslehetőség főleg fiatalabb turisták részére alakítható ki. Gyulafehérváron összesen tehát 34 személynek tudunk szállást biztosítani.

Honlap: II. Rákóczy Ferenc Közösségi Központ